Az Alpokban sem lesz fehér karácsony? Nincs hó. Seholsincs. Nem is lesz. 

Legalábbis karácsonyig tuti nem lesz, és az ünnepek alatt is csak mutatóba. Totális a káosz az Alpok Déli részén, vagyis ott, ahol a legmagasabbak a hegyek, s a legpuccosabb pályák vannak. Ma felmentem gyalog Champolucből (ez a Monte Rosa hegyláncban lévő pályarendszer egyik mutatós hegyi faluja), hogy megmutassam, mi van sípálya helyett. Gáz. Rét, és álló síliftek. 

Kamionnal hozták a havat

 

Kamionnal hordták össze  azt az egy sípályányi havat, amit mutatóba leratrakoltak, hogy mégis kinyithassák a pályát, ha már eladják a szezonjegyeket. 780 euroért.  Minden zárva van, nincs egy lélek sem. Ami nem csoda, hisz minek jönnének síelni, ha legfeljebb kirándulni tudnak az őszi időben. 

Az előrejelzések szerint a hó januárban jön. Valami kevés hó esni fog az Alpok északi részén, de itt délen semmi. Januárban állítólag viszont bőségesen bepótolja azt, amit kihagyott most decemberben.

Szomorú látvány így karácsony előtt több, mint 2000 méteren

Ez persze sovány vigasz azoknak, akik a téli szünidő alatt akarnak síelni, vagy netán pénzt keresni. Mint én. Mert ha nincs hó nincs munka, (síkölcsönző nem működik kölcsönzni akaró síelők nélkül), így egy hónapnyi pénznek búcsút lehet inteni, ami azoknak, akiknek nincs sok tartalékuk elég megrázó.

Úgyhogy marad a hóelőrejelzések böngészése, és a sziklamászás. 

Legjobb tanács talán  tényleg az amit a wepowder weboldal mond: ne remélj semmit, aztán még meglepetés is érhet! 

A bejegyzés trackback címe:

https://salamandra.blog.hu/api/trackback/id/tr7812567791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása