Végre április 2-án Kodaritnál átkelhettek a határon Konyiék(életrajz), az engedélyek késlekedtek egy kicsit, de így csak egy napot csúsztak. Így viszont találkozhattak még Ugyan Anitával, aki tavaly első magyar nőként oxigénpalackkal állt az Everest csúcsán, és most palack nélkül próbálkozik a déli oldalon. Konyiék március végén indultak az Everestre, hogy oxigénpalack nélkül első magyarként másszák meg a világ legmagasabb hegyét.

Kathmandu

 

Együtt ebédelt a négy hegymászó: Anita, Konyi, Klein Dávid és Seregi Tamás. Eljátszottak a gondolattal, hogy mi lenne, ha egyszerre érkeznének a csúcsra:). Kathmanduban még részt vettek egy puja szertartáson, ahol megáldották őket. Egy szerzetes kántált, megáldotta őket egy jogarral (sőt állítólag még az orrukat is megcsavargatta). Aztán kaptak édességet.

 

 

A szertartás

 

Ebéd után bepakoltak a terepjárókba, amivel a külvárosig utaztak. Itt buszokba szálltak, mert az expedíciót szervező ügynökség velük szállítatja fel a konyhát, amin még másik négy mászóval osztoznak. Április másodikán éjfél után értek Kodaritba, egy határ menti kis faluba.

Dávid még beteg(torok peoblémái vannak), de dr. Rawi tanácsára most durva gyógymóhoz folyamodott: szteroidot szed.

Most már úton vannak az alaptábor felé....

Már a hegyen van Nelson Cardona kolumbiai hegymászó is, aki lábprotézissel mászik.

Nelson 1997-ben már megmászta az Everestet, de akkor még egészséges volt. Egy balesetben, - amikor egy 18 méteres sziklatömbről lezuhant-, veszítette el a fél lábát. Ezután indult el Amerika legmagasabb hegyére: az Aconcaguára is (6963m).

 Az Aconcagua-csapat

Választania kellett: vagy sánta marad, vagy amputálják  a lábát. Az utóbbi mellett döntött, hogy újra visszatérhessen saját közegébe: a hegyekbe. Ebben a filmben spanyolul beszél az álmairól...Az el tiempo szerint az első mászó lenne, aki lábprotézissel éri el a világ tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://salamandra.blog.hu/api/trackback/id/tr391898146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása